fladdermus halloween smink
My Blog

Fixa bästa halloweenfesten 

Om det är så att du funderar på att hålla en halloweenfest, så är det inte fel att i god tid förbereda allt som behöver förberedas. Bland annat bör du fundera på inbjudan, meny, dekoration och musik, samt så klart vad du ska klä ut dig till. Det kan vara kul att satsa på fladdermus halloween smink, då fladdermöss om något är vanligt att se på halloween. 

Det kan vara smart att sätta ett tema för festen, så som vampyrtema, spöken, kända monster eller superhjältar, men det går så klart även bra att låta alla klä ut sig till vad de vill.

Bjud in till fest

En viktig del av festen är så klart gästerna, så se till att göra en inbjudan. Välj själv om det ska vara digitalt eller om du föredrar att göra handskrivna inbjudningar och skicka på posten. Det beror på hur mycket tid du vill lägga på det. Ett sms eller ett mail går minst lika bra. Se bara till att du får svar tillbaka på vilka som kommer och inte.

Dekorationer för halloween

Att dekorera för din halloweenfest, det är inte särskilt svårt. Det som hör till, det är ju så klart pumpor, spöken, fladdermöss, skelett och så vidare. Färgerna brukar vara orange och svart.  Satsa på att karva egna pumpor och sätt i ljus att ha vid ytterdörren. Inomhus kan du dekorera med små ljuslyktor i form av pumpor, hänga upp spindlar, väv, skelett, fladdermöss med mera.

Är det bara vuxna på festen, så kan du satsa på att ha en mängd levande ljus, gärna i stora kandelabrar. Sedan går det även att ha en massa annat, som svarta lakan på möblerna eller borden som en smart duk.

Halloweendräkter och makeup

Om du vill, så kan du satsa på att köpa fladdermus halloween smink och måla dig till batman eller batwoman. Alternativt att du bara dekorerar delar av ansiktet med små fladdermöss eller liknande. Sedan finns det så klart annat du kan klä ut dig till. På nätet finns det många butiker med bra maskeraddräkter, masker, smink och mycket mer. Är du händig, så kanske du kan tillverka din egen halloweendräkt.

Mat för halloween

När det gäller maten för halloween, så kan du välja att antingen satsa på god mat i form av trerätters eller buffé, eller så går du all in och gör så kallad läskig mat. Då kan du ha korvar och ketchup som avhuggna fingrar, grön spagetti, eller lägga chokladpudding i rena hundbajspåsar som en annorlunda efterrätt. En stor skål, med bål och plastögon ger den rätta stämningen.

Barn med på festen

Om det är en fest där det även är barn med, se till då att det finns saker för dem med, så som roliga lekar till exempel. Det är för övrigt något vuxna också tycker är kul att göra. Det är även bra att låta dem  få ha en egen plats, så att de kan krypa upp i soffan om de vill för att se film. 

Comments Off on Fixa bästa halloweenfesten